Datum

21 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Sparta’18 heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij koploper Erp werd, door een goede teamprestatie, met 0-2 gewonnen. Vanuit een goede verdedigende organisatie werden de punten meegenomen naar Sevenum. In de eerste helft was het voor beide ploegen hard werken. Erp had iets de overhand en was vooral gevaarlijk met voorzetten en lange ballen. Sparta’18 bleef gevaarlijk in de counter. Gescoord werd er echter niet. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. De eerste keer in de tweede helft dat Sparta’18 gevaarlijk werd mocht Bart Schouten aanleggen voor een vrije trap op 20 meter van het doel. Aanleiding was een overtreding van een verdediger van Erp op Rob Peeters die alleen op het doel af ging. De scheidsrechter deed het af met geel. De poging van de spits mistte kracht en kon gepakt worden door de doelman van Erp. In de 69e minuut kwam Sparta’18 op voorsprong. Een goede pass van Thijs Janssen werd direct doorgespeeld door Bart Schouten waardoor Rob Peeters alleen op het doel kon afgaan. Koelbloedig tekende hij voor 0-1. Hierna ging de thuisploeg nog meer risico nemen en proberen gebruik te maken van de lengte in de ploeg. Echt gevaarlijk werd het niet, mede door goed keeperswerk van Yannick Vullings. Erp kreeg één goede kans toen de bal achter de verdediging viel maar Yannick kon de bal oprapen. In de absolute slotfase liet Bart Schouten aan de rechterkant aan twee spelers zijn hielen zien. Hij kon alleen onreglementair gestuit worden in het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip liggen. Dit was een koud kunstje voor Freek Wijnen, die langzaam op de weg terug is van een zware knieblessure. De broodnodige punten voor de ploeg van Ralf de Haas zijn binnen waardoor de ploeg naar boven kan kijken. Volgende week komt DAW op bezoek in Sevenum.