Datum

20 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zoals wellicht bekend waren de (voorbereidende) oefen- en bekerwedstrijden weinig opwindend, maar van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 20/21 werd min of meer verwacht dat het een en ander wel rechtgezet zou gaan worden. En ja.....het eerste half uur van de wedstrijd leek het er ook op. Vanaf minuut één zat Sparta '18 er bovenop en zette HBSV behoorlijk onder druk, zonder echter echt heel gevaarlijk te worden. De aanvallende drang en dito werklust werden min of meer bekroond door de penalty, die Sparta 18 in de 14de minuut mocht nemen,nadat één van de HBSV-verdedigers de bal met de arm toucheerde. Freek benutte de strafschop feilloos: 1-0.

Gaandeweg de eerste helft echter en met name in het laatste kwartier daarvan zakte het spelpeil steeds verder weg.  Sparta '18 1 ging wat slordiger voetballen, speelde 1, 2 of 3 tempo's te laag en kwam niet meer dreigend voor de goal van HBSV.  De bezoekers brachten er nog minder van terecht. Ruststand 1-0!!

De tweede helft was de wedstrijd nauwelijks om aan te zien.  Het was bijna armoedig wat beide teams toen lieten zien. Het was meestentijds S. S.S.: Slaapverwekkend, Slecht en Slordig. Sparta '18 kreeg nog wel een paar kansen, maar die leverden niets op. Het enige, echt  wat meer opwindende deel van de wedstrijd zat hem in het slot, toen HBSV uit alle macht probeerde nog de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.  Dat lukte dus niet. Sterker nog, HBSV had er ook helemaal geen recht op!! Eindstand dus 1-0 en 3 punten in de pocket!!

Maar....... het moet echt beter vooral in de tweede helft. En dan heb ik het niet zozeer over de inzet, maar wel over het vertoonde spel. De eerste helft was nog ruim voldoende, maar het tweede part van deze wedstrijd was nog geen 4 waard. Volgende week speelt Sparta' 18 1 uit tegen FCV-Venlo en dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.  Zo niet, dan ben ik bang dat het een moeilijke pot gaat worden. En eerlijk gezegd hoop ik, dat ik ongelijk krijg!!