Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Na de enigszins zwakke wedstrijd vorige week uit tegen Merefeldia, was het zaak om thuis tegen Haelen drie punten te pakken. Immers bij winst blijft de ploeg bij de eerste 5 meedraaien. Maar bij een nederlaag zouden de onderste plaatsen wel héél dicht  in het vizier komen. De wedstrijdbespreking vooraf aan deze match was daar voor een groot deel op gestoeld. Niet dat e.e.a. letterlijk zo genoemd werd, maar het feit dat afgesproken wordt om van meet af aan de tegenstander onder druk te zetten en te houden, had daar toch wel degelijk mee te maken.

En het moet gezegd… de spelers (basis en invallers!!) hebben het helemaal waar gemaakt. Met een dosis inzet om U tegen te zetten, werd Haelen duidelijk gemaakt dat er vandaag in Sevenum niet veel te behalen viel.

Maar toch was het in het allereerste begin even schrikken, want al zowat in de eerste minuut kreeg Haelen een strafschop aangeboden door de scheidsrechter. Een penalty, omdat Yannick een tegenstander gehaakt zou hebben. Tot blijdschap van alles en iedereen van Sparta wist diezelfde Yannick de stafschop vakkundig te pareren. Geen 0-1 derhalve, maar….. vanaf dat moment begon Sparta er eens echt flink aan te trekken: inzet, passie, goed voetbal met af en toe hele mooie aanvallen. En het eerste succes kwam al vrij snel. In de 12 de minuut scoorden de rood-witten, een stand die op dat moment al verdiend was. Wie dat doelpunt maakte (Tom), doet er eigenlijk niet toe, want WE scoorden.: 1-0. Het was achteraf ook meteen de ruststand.

De tweede helft was amper begonnen, toen Haelen jandorie op gelijke hoogte kwam: 1-1. Hierna ontspon zich een redelijk boeiend duel, waarbij het spel ook wat harder en de duels wat feller werden. Maar daar hoef je als tegenstander bij Sparta niet mee aan te komen, want de rood-witten staan, wat dat betreft, hun mannetje.

Gaandeweg de 2de helft kreeg Sparta wat meer overwicht en drukte dat uit in een drietal doelpunten.  Jeroen, Tom (penalty) en Jotte wisten het net te vinden: 4-1

Het was weer eens zo’n wedstrijd waarin het collectief de boventoon voerde. Samen voor de bal gaan, strijdlust, inzet, passie, dat zijn de ingrediënten, waarmee Sparta ’18 1 de punten behaalt en het elke tegenstander moeilijk kan maken.  Het is alleen jammer, dat competitie t.g.v. de coronamaatregelen naar alle waarschijnlijkheid voorlopig geen doorgang kan vinden. En ALS dat dan zo is, dan hebben de “onzen” het jaar goed afgesloten.  En mocht de competitie de komende weken toch verder gaan, dan pakken we gewoon weer 3 punten (of meer) !!!!!