Vrijwilligers beleid - Sparta'18

Vrijwilligers beleid

Vrijwilligersbeleid Sparta'18

Inleiding

Voetbalvereniging Sparta'18 is een middelgrote vereniging die drijft op de inzet van vrijwilligers, voetballers en niet voetballers. Momenteel zijn er ongeveer 150 vrijwilligers actief. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan Sparta'18 dan de andere. Dat geeft niet, iedere bijdrage hoe klein ook wordt op prijs gesteld.

Willen we de continuïteit van de vereniging waarborgen dan moeten er meer mensen actief worden als vrijwilliger. Het alternatief kan zijn het aantrekken van enkele betaalde professionele krachten, echter dit zal leiden tot een forse contributieverhoging, wat Sparta'18 als ongewenst heeft bestempeld. Ten slotte willen we het voetballen bij onze vereniging zoveel mogelijk voor iedereen bereikbaar maken.

Door de groei welke wij als vereniging hebben doorgemaakt, het maatschappelijk gegeven dat mensen steeds minder tijd hebben en het niet willen aanstellen van betaalde krachten, hebben wij binnen onze vereniging gekeken naar de aanscherping van het vrijwilligersbeleid.

Momenteel willen wij nog geen vrijwilligersplicht invoeren, maar willen wij ons nieuwe vrijwilligersbeleid op vrijwillige basis invoeren. Indien uiteindelijk zal blijken dat dit niet voldoende is, zullen wij genoodzaakt zijn om een vrijwilligersplicht in te voeren.

Doelstelling

De hoofddoelstelling is om zoveel mogelijk vrijwilligers aan onze club te binden.

Het streven is dat alle leden vanaf O17-categorie en ouders/verzorgers van leden t/m O16-categorie zich gaan inschrijven voor een vrijwilligerstaak, zodat we samen blijven zorgen voor het voortbestaan van Sparta'18. Het is een vereniging van én voor ons allen!

Al met al hoopt Sparta'18 dat met dit nieuwe vrijwilligersbeleid de komende jaren alle activiteiten en faciliteiten gehandhaafd kunnen blijven, en wij daarmee het voortbestaan van onze vereniging kunnen waarborgen. 

Uitvoering

De vrijwilligerscommissie heeft een systeem in leven heeft geroepen genaamd VoetbalAssist. VoetbalAssist is een module welke aan de huidige Sparta'18 Site www.sparta18.nl gekoppeld is.
De vrijwilligerstaken kunnen worden ingepland in deze module vrijwilligerstaken. Hierna is iedere vrijwilliger zelf vrij voor welke taak hij/zij zich wil aanmelden en zodoende zijn/haar steentje bij te dragen aan het wel en wee van Sparta'18. Met ingang van het seizoen 2019-2020 kunnen wij hiermee van start met als doelstelling om eind 2019 alle vrijwilligerstaken in het systeem te hebben. Alle leden zullen dan worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor het invullen van een taak. Indien al deze taken via deze inschrijvingen kunnen worden ingevuld zal de vrijwilligerscommissie het Sparta´18 bestuur adviseren om deze werkwijze te continueren.
Indien niet alle taken ingevuld worden, adviseert de vrijwilligerscommissie aan het bestuur om kosten inrekening te brengen aan leden die zich niet aangemeld hebben. Vooralsnog gaan wij hier natuurlijk niet vanuit en hopen met dit systeem het welbestaan van Sparta'18 te ondersteunen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!