Datum

10 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De ploeg van trainer Ralf de Haas is goed uit de winterstop gekomen. Nadat de vier oefenwedstrijden in winst werden omgezet werd ook koploper (op basis van aantal verliespunten) Helvoirt verslagen. In een wedstrijd waarbij hard werken de toon sloeg en de kansen schaars waren werd Bart Schouten uiteindelijk matchwinnaar. In de eerste helft kreeg Sparta’18 twee goede mogelijkheden. Pim Nellen schoot van afstand op de bovenkant van de lat en Jeroen Smits kreeg zijn inzet niet tussen de palen waardoor beide ploegen gingen rusten met de brilstand.
Na rust had Helvoirt meer en meer de bal maar werd het niet gevaarlijk. Naamate de wedstrijd vorderde werd Sparta’18 steeds gevaarlijker in de omschakeling. In de 80e minuut scoorde Bart Schouten de 1-0 door de bal langs de doelman te stiften. Helvoirt drong daarna aan maar verder dan een schot van Rico de Laat, die doelman Yannick Vullings makkelijk kon wegboksen, kwam de ploeg niet. Hierdoor wint Sparta’18 op basis van het aantal kansen verdiend van Helvoirt. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Volharding.