Visie meiden & vrouwenvoetbal - Sparta'18

Visie meiden & vrouwenvoetbal

Informatie | Visie Meiden & Vrouwenvoetbal

Visie meiden- en vrouwenvoetbal

Sparta’18 heeft al sinds 1972 onafgebroken meiden- en vrouwenvoetbal. Wat we hiervoor doen, lees je hieronder.

Meiden- of jeugdteams

Wanneer een meisje start met voetballen, dan wordt per speelster gekeken op welk niveau zij zich het beste kan ontwikkelen. Dat kan in een meisjesteam, maar ook in een jongensteam.

Tot ongeveer 12 jaar zijn er nauwelijks fysieke verschillen tussen jongens en meiden. Daarom spelen meiden tot en met 12 jaar spelen bij ons met jongens, hier leren ze het beste de basistechnieken en doen ze fysieke weerstand op. Vanaf 13 jaar spelen meiden in meidenteams.

Wij vinden het belangrijk om elke speelster ruimte te geven om haar talent op een eigen manier te ontplooien. Het uitgangspunt voor ons blijft dat het meisje met plezier heeft.  Meiden vanaf 13 jaar hebben daarom ook de mogelijkheid om onder jongens in selectieteams blijven voetballen.

Van jeugd naar senioren

Vanaf 17 jaar worden meiden bij Sparta’18 voorbereid op het voetbal bij de senioren. Speelsters worden uitgenodigd om wedstrijden mee te spelen met één van de seniorenteams.

Trainers

Net als bij jongens streeft Sparta’18 er naar om ook bij meisjes en vrouwen trainers aan te stellen die beschikken over theoretische kennis en praktijkervaring. De trainers worden ondersteund door de technische commissie en hebben onderling veel contact over hoe speelsters zich nog beter kunnen ontwikkelen. Bij Sparta’18 krijgen trainers een mogelijkheid om hun voetbaldiploma's te halen. Een aantal trainers beschikken inmiddels over diploma's.

Samenwerking

Sparta’18 vindt het belangrijk dat het meiden- en vrouwenvoetbal blijft leven in de gemeente Horst aan de Maas. Wij staan daarom open voor samenwerking om er zo samen voor te zorgen dat elke speelster met plezier en op haar eigen niveau kan blijven voetballen.

Werving en behoud

Meiden en vrouwen willen we graag op een laagdrempelige manier kennis laten maken met het voetballen. Wij organiseren daarom activiteiten zoals een voetbalclinic, vriendinnendag en is het mogelijk om vrijblijvend een keer mee te trainen.

Naast het voetballen organiseren we voor onze meiden en vrouwen activiteiten die de band onderling en met Sparta’18 versterken. Zo worden er in seizoen diverse teamuitjes georganiseerd en bezoeken we geregeld een interland van de OranjeLeeuwinnen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!