Organisatie - Sparta'18

Organisatie

Informatie | Organisatie

Organisatie meiden- en vrouwenvoetbal

Achter het meiden- en vrouwenvoetbal bij Sparta'18 staat een hele organisatie om alles in goede banen te leiden. Met elkaar zorgen we voor het spelplezier en de ontwikkeling van ons meiden- en vrouwenvoetbal. Door duidelijkheid te geven over de structuur weet iedereen bij wie hij of zij terecht moet bij vragen. Hieronder een overzicht van de verschillende rollen binnen de organisatie van Sparta'18.

Bestuurslid
Het Bestuurslid Meiden & Vrouwen is verantwoordelijk voor de richting van de vereniging op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal. Het bestuurslid schept waar mogelijk de kaders waarbinnen iedereen binnen het meiden- en vrouwenvoetbal kan bewegen. 

Technisch Coördinator
De Technische Coördinator ondersteunt trainers bij het verbeteren van de voetbaltechnische vaardigheden van speelsters. Daarnaast begeleidt hij of zij uitzonderlijk talentvolle meiden.

Algemeen Coördinator (groepshoofd meiden)
De Algemene Coördinator is na de trainer/coach en leid(st)er het aanspreekpunt voor ouders en speelsters en zorgt voor de uitvoering van het verenigingsbeleid. 

Trainer/Coach
De trainer/coach is het eerste aanspreekpunt voor ouders. Hij of zij draagt zorg voor de ontwikkeling van meiden en stimuleert voetbalplezier. De trainer verzorgt uiteraard trainingen en coacht tijdens wedstrijden.

Teammanager
De teammanager zorgt voor alle randzaken rondom een team dat buiten de verantwoordelijkheid valt van de trainer/coach. Rijschema's opstellen, voornaamste dingen die een teammanager voor zijn of haar rekening neemt. Ook het organiseren van een eventuele teamactiviteit wordt vaak door de teammanager verzorgt.

Speelster
De speelster is de belangrijkste persoon binnen de organisatie. Zij moet met plezier komen voetballen en haar best doen tijdens de trainingen en wedstrijden.

Ouders/verzorgers
Niet geheel onbelangrijk is de rol van de ouder(s)/verzorger(s). Meiden ontwikkelen het beste als ze positief gecoacht worden door ouder(s)/supporter(s). Daarom stimuleren we de betrokkenheid van ouders en positief coachen. Meer informatie over het vergroten van het sportplezier vindt je op https://sportplezier.nl/rollen/ouder

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!